Военният министър обяви, че България ще предостави нова помощ и

...
Военният министър обяви, че България ще предостави нова помощ и
Коментари Харесай

Напрежение. Бесепар скочи на министър

Военният министър разгласи, че България ще даде нова помощ и въоръжение за Украйна.

" Искаме да кажат пред българския народ какво вършим - влизаме ли непосредствено в тази война. Оставете военната помощ с 1 милиарда патрони, прокрадват се хрумвания за изпращане на жива мощ - лекари и санитари, по този начин се почва. Започваме да набираме доброволци, нямам доверие да има кадрови военни, които да отидат доброволци ", разяснява депутатът от БСП Георги Гьоков.
-->
По думите му България единствено губи с назначението на Тодор Тагарев за боен министър. 

" Неговите убеждения ни водят в намерено влизане във военния спор. Този човек не е индивидът, който е необходим на България в такава военна обстановка, назовават ги " ястреби " в натовските страни ", добави Гьоков. 

Пред Bulgaria ON AIR той уточни, че 80% от българите са срещу всякакво присъединяване на страната в спора, в това число с муниции, с жива мощ. Гьоков беше безапелационен, че по времето на четворната коалиция, с министър на стопанската система Корнелия Нинова, страната ни не е предоставяла директно оръжие на Украйна.

" Ако по някакъв метод Корнелия Нинова беше подписала експорт на оръжие за Украйна, до момента щяха да бъдат извадени и развети обществено тези документи ", добави Гьоков.

Бившият обществен министър акцентира също, че никой не приказва за мир.

" Защо се наливат и муниции и средства в тази война, тя се разраства, ние имаме ли интерес от това, че да се включваме с нашите дребни благоприятни условия? ", попита той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР