Военните специализирани части са взривили мината, прикрепена към дрона, открит

...
Военните специализирани части са взривили мината, прикрепена към дрона, открит
Коментари Харесай

Взривиха мината върху дрона край Тюленово

Военните профилирани елементи са взривили мината, прикрепена към дрона , открит край село Тюленово. 
 Тюленово неутрализиране мина МО, пресцентър

Сигнал за подозрителен обект на брега сред скалите в селото е подаден още нощес, към 22:00 ч. В обществените мрежи бяха оповестени и фотоси от Радослав Русев. Той уточни, че до късно нощес устройството е било  заседнало на скалите  и е имало  светлинна индикация .



" Цялото устройство е дълго сред 3 и 3.5 м, а бомбата – към 50-60 см. В региона има ресторант и хотели, а институциите бездействат към този момент 10 часа ", съобщи по-рано тази заран пред NOVA Русев. 

Гости на хотела, който менажира той, са видели  дрона да се носи в морето на няколко километра от скалите,  на които е сниман.

Районът към Тюленово незабавно бе отцепен  от полиция и военни поради профилирани дейности и ограничения за сигурност. 

Министърът на отбраната  Тодор Тагарев  удостовери тази заран информацията за открития дрон, както и това, че върху него има  арсенал . " Предварителната оценка е, че това е мина ", уточни той. 

Не е ясно по кое време и по какъв начин се е появил този дрон, няма информация към този миг и по какъв начин тъкмо се е озовал във водата. 

" Не ми е докладвано нашата система за ПВО да е засичала подобен обект ", уточни още Тагарев. 

По думите на военния ни министър дронът е обвързван с  " войната, която Русия стартира против Украйна. "  

" Тази война неизбежно е обвързвана с повишение на рисковете за нашата сигурност от най-различен темперамент. Русия бомбардира украински пристанища, които са единствено на няколкостотин метра от територията на Румъния и към този момент има случаи на паднали остатъци от дронове и други муниции. Ние няма за какво да си мислим, че тази война ще ни заобиколи, има си рисковете и за България ", добави Тагарев. 

" Трябва първо да забележим от кое място тъкмо е пристигнал дронът. Ако той е паднал някъде във вътрешността в морето и по-късно е бил изхвърлен на брега, явно няма потребност от привикване на Съвет по сигурността, в случай че се окаже, обаче, че е прелетял покрай нашите крайбрежия, това основава опасности за нас. Ще чуя специалистите първо ", съобщи от своя страна министър председателят Николай Денков
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР