Военни самолети на Китай прелитат тази сутрин близо да въздушната

...
Военни самолети на Китай прелитат тази сутрин близо да въздушната
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ, че ще плати цената, ако Пелоси посети Тайван


Военни самолети на Китай прелитат тази заран близо да въздушната граница над Тайванския пролив преди предстоящото по-късно денем идване в Тайпе на Нанси Пелоси, ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.
Военни самолети на Китай
Пекин към този момент на няколко пъти предизвести Пелоси да не посещава неговата отделила се територия само че Вашингтон отвърна, че няма да се уплаши от " дрънкането на оръжие " от китайска страна.

Говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин съобщи през днешния ден:

" Американската страна ще носи отговорността и ще заплати цената за подкопаване на суверените ползи на Китай в сигурността ".

Тя обаче означи, че Пекин и Вашингтон поддържат стеснен контакт посредством разнообразни канали във връзка визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван.

Хуа Чунин сподели, че " Китай и Съединените щати са в стеснен контакт на всички равнища ", като добави, че Китай се надява, че " американските чиновници схващат значимостта и чувствителността на този въпрос, както и обвързваните с това опасности ".

По време на същата конференция тя предизвести, че контрамерките в отговор на вероятното посещаване на Пелоси в Тайван ще бъдат " оправдани и нужни ".

Същевременно американският флот удостовери, че четири американски военни кораба, измежду които самолетоносач, са ситуирани източно от Тайван.

Руското външно министерство упрекна Вашингтон, че дестабилизира света, откакто възможното посещаване на Пелоси провокира гнева на съдружника на Москва - Пекин.

" Вашингтон дестабилизира света. Нито един решен спор в последните десетилетия, само че доста провокирани ", разяснява в обществените мрежи Мария Захарова, представител на съветското външно министерство.

Подкрепете ни като последвате или харесате вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР