Военни провеждат учение за реакция при ядрена, химическа или биологическа

...
Военни провеждат учение за реакция при ядрена, химическа или биологическа
Коментари Харесай

Военни провеждат учение за реакция при ядрена атака

Военни организират обучение за реакция при нуклеарна, химическа или биологическа офанзива на образователния полигон " Корен ". Това заяви Министерството на защитата (МО).

В подготовката вземат участие експерти по нуклеарна, химическа, биологическа отбрана и екология (ЯХБЗ и Е) от 38-ми батальон в Мусачево и от 59-ти батальон в Горна Оряховица. Целта е военните да бъдат готови да работят при пораждане на нуклеарна, химическа и биологическа конюнктура вследствие на потребление на оръжие за всеобщо заличаване, при повреди и терористични актове.

Ръководител на полевата подготовка е полковник Георги Малинов от отдел " Подготовка на войските " в Командването на Сухопътните войски , а шеф на лагерния общ брой е командирът на 38-ми батальон подполковник Анатолий Димитров.
 Военни от Шумен взривиха корозирал снаряд
Военни от Шумен взривиха корозирал снаряд

Искането е било от Министерство на вътрешните работи

В хода на полевата подготовка ще се проведат две ротни тактико-специални учения със експертите по ЯХБЗ и военнослужещи от 3-та механизирана рота от 31-ви механизиран батальон на 2-ра механизирана бригада.

В последните дни на полевата подготовка - от 29 септември до 1 октомври, формированията ще вземат участие в тактическото обучение с бойни стрелби " Ответен удар - 2020 ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР