Военни кораби на Великобритания и НАТО са прихванали и ескортирали

...
Военни кораби на Великобритания и НАТО са прихванали и ескортирали
Коментари Харесай

Великобритания прихвана 9 руски бойни кораба край бреговете си

Военни кораби на Англия и НАТО са прихванали и ескортирали 9 съветски военни плаватални съда, намиращи се покрай крайбрежията на Англия, заяви.

" Кралският военноморски флот показва еластичност в това да прихване съветските военноморски единици - съобщи пълководец Уил Патсън, командващ офицер на фрегатата HMS Westminster, която е основана в Портсмут. - Руските кораби действаха безвредно и професионално, а нашата фрегата се кооперира със съюзнически бойни единици от НАТО, с цел да ги ескортира през Северно и Балтийско море ".

Според информацията съюзническите кораби са били от Португалия, Канада, Германия, Норвегия и Дания, а съветските кораби " са се разотивали след честването на деня на военноморските сили, маркиран в Санкт Петербург предишния месец, и са плавали през Балтийско и Северно море за присъединяване в огромни учения.

Не се прецизира обаче на коя тъкмо дата е станал случаят, въпреки информацията да е от през днешния ден. Руската организация ТАСС оповестява, че съветските съдове са били три ракетни кораба, три корвета отбор " Стергушчий " и три огромни десантни кораба от плана 775. Н тяхното съпровождане, освен фрегатата HMS Westminster, са взели участие патрулните съдове Tyne и Mersey.

Това не е първият път тази година, когато съветски военни кораби са засечени и съпроводени във водите покрай Англия. През март седем такива плавателни съда бяха ескортирани от Кралския военноморски флот, откакто са демонстрирали  " необикновена степен на интензивност " в Ламанш и Северно море. Месец по-рано пък английските военни кораби в продължение на 5 дни се занимаваха с съветски военни съдове в Ламанш.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР