Военната кампания на Русия в Украйна е тотален провал, защото

...
Военната кампания на Русия в Украйна е тотален провал, защото
Коментари Харесай

Британски министър разсипа Путин. Тежки думи

Военната акция на Русия в Украйна е цялостен неуспех, тъй като окупаторите не са постигнали нито една от поставените цели. Това съобщи английският министър на защитата Бен Уолъс, представен от Express.

Пред английските депутати министърът съобщи, че при започване на пълномащабната война Русия е считала да завърши тази акция за един месец, само че към този момент 194 дни след непредизвиканата експанзия Путин не е постигнал нито една от стратегическите си цели.

Руският президент Владимир Путин искаше да смъкна властта в Киев, да превземе столицата и Украйна да капитулира. Но вместо това съветската войска беше разгромена в Киевска област, а в този момент украинските въоръжени сили водят контраатака в Херсонска и други области на страната. „ Смята се, че към днешна дата над 25 000 съветски бойци са изгубили живота си. Ако включите убитите, ранените и дезертиралите, общият брой на загубите измежду съветската войска е 80 000 “, сподели английският боен министър.

„ Това ще има продължително влияние върху съветската войска и нейната бъдеща бойна успеваемост “, уточни Бен Уолъс.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че въоръжените сили на Украйна са почнали контранастъпление в разнообразни направления, освен в Херсонска област. Той отхвърли да даде повече детайлности, с цел да може съветските нашественици да бъдат „ прелестно сюрпризирани “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР