Военен кораб на САЩ освободи превзетия в Аденския залив танкер

...
Военен кораб на САЩ освободи превзетия в Аденския залив танкер
Коментари Харесай

Освободен е корабът с българи в екипажа

Военен транспортен съд на Съединени американски щати освободи завладения в Аденския залив танкер " Сентрал парк ", в чийто 22-членен екипаж има и българи, оповестиха медиите. Управляваният от турски капитан транспортен съд има многонационален екипаж от съветски, виетнамски, български, индийски, грузински и филипински жители.
Преди това в неделя бе обявено, че танкерът е високомерен от нападателите на към 54 морски благи от крайбрежията на Сомалия. Оказало се обаче, че ескадреният миноносец " Мейсън " на Съединени американски щати е дал отговор на сигнала за злополучие от екипажа на танкера, което довело до освобождението му.
Медии към този момент разгласиха нови детайлности по случая, чиято развръзка е станала късно в неделя и в понеделник. Петима въоръжени лица, евентуално пирати, са заловили танкера, само че не са съумели да стигнат до екипажа, който са се заключил в несъмнено помещение. След несполучлив опит да разбият вратата, нападателите се пробвали да се върнат с лодката си до крайбрежията на Йемен. Те надлежно са били преследвани от кораба на Съединени американски щати. Освен това японски унищожител оказал помощ на " Мейсън " за залавянето на нападателите. Започнал е разпитът им.
По-късно стана известно, че в понеделник две балистични ракети са били изстреляни от следените от хусите региони в Йемен към " Мейсън " и " Сентрал парк ". Ракетите са паднали на към 10 морски благи от корабите в миг, когато американският транспортен съд се притекъл на помощ. Двата плавателни съда не са потърпевши.
Международно приетото държавно управление на Йемен упрекна хусите за случая.
Компанията оператор на танкера " Зодиак маритайм " удостовери, че екипажът, корабът и товарът не са потърпевши. Тя е част от интернационалната " Зодиак Груп " на израелския милиардер Еял Офер. Танкерът е превозвал фосфорната киселина, употребена основно за произвеждане на торове.
Наскоро хусите превзеха товарен транспортен съд, чийто капитан и първи асистент са българи. И двата случая са свързани с войната сред Израел и Хамас.

Трима колежани от палестински генезис бяха простреляни в американския щат Вермонт на основата на ненавист. Двама са носили арабските кърпи за глава куфии. Стрелбата станала на улицата в Бърлингтън, когато тримата говорили на арабски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР