Военен говорител съобщи по-рано днес, че Украйна е получила касетъчни

...
Военен говорител съобщи по-рано днес, че Украйна е получила касетъчни
Коментари Харесай

Какво е приготвила Украйна. Военен говорител с предупреждение

Военен представител заяви по-рано през днешния ден, че Украйна е получила касетъчни муниции, които към момента не е употребила Това се случва броени дни след като Съединени американски щати оповестиха, че ще предадат такива муниции на украинските сили, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция

Говорителят на таврийското военно командване Валерий Шершен удостовери информация на Си Ен Ен, в която се цитира командира на силите на Таврия, съгласно който Украйна преди малко е получила касетъчни муниции, само че още не ги е употребила.
-->
Касетъчните муниции са " в ръцете на нашите отбранителни сили ", съобщи Шершен пред украинската телевизия, без да оповестява детайлности.

На 7 юли Съединени американски щати оповестиха, че ще изпратят на Киев касетъчни муниции като част от пакет за сигурност на стойност 800 млн. $, който има за цел да подсигурява, че съветските сили няма да могат да спрат украинската контраатака.

Касетъчните муниции са неразрешени допълнително от 100 страни. Обикновено те разпръсват на огромна повърхност огромен брой по-малки бомбички, които могат да убиват безсистемно. Тези, които не съумяват да се взривят, съставляват заплаха в продължение на десетилетия, напомня Ройтерс.

Украйна съобщи, че ще употребява касетъчни бомби единствено за " деокупиране " на територията си и че няма да ги употребява в градски региони. Президентът Володимир Зеленски повтори тези уверения през вчерашния ден, на срещата на върха на НАТО.

Русия, Украйна и Съединени американски щати не са подписали Конвенцията за касетъчните муниции, която не разрешава производството, складирането, потреблението и прехвърлянето на тези оръжия, напомня Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР