Водолази и днес не откриха 12-годишния Александър в или край

...
Водолази и днес не откриха 12-годишния Александър в или край
Коментари Харесай

В търсене на Александър: Има ли нови следи и докъде стигна издирването на детето

Водолази и през днешния ден не откриха 12-годишния Александър в или край водите на езерата до пернишкия квартал " Калкас ", заяви за Българска телеграфна агенция кметът на региона Надка Павлова. Вчера са били претърсени четири водоема , през днешния ден - още три . Няма повече езера в кв. " Калкас ", сподели Павлова. (Кв. " Калкас " е ситуиран в подножието на Голо бърдо)

Претърсването им стартира по съмнение, че момчето, тъй като обича вода, може да е попаднало там. Освен това Александър е издирван и в изоставени постройки в квартала , и в околните гори.

Продължават да идват доброволци , които се причисляват в издирването на Александър. Периметърът на търсене през днешния ден е надхвърлил 20 км, споделиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Перник. Отново в него са включени всички чиновници от пернишката дирекция, пожарникари, представители на Столична дирекция на вътрешните работи, жандармерия, планински спасители и доброволци. Броят на хората, участващи в акцията в планината, през днешния ден е още по-голям, уточни представителят на ОДМВР - Перник Венцислав Алексов.  

Междувременно Вера Даскалова - шефът на Осмо главно учебно заведение в Перник, където учи изчезналият Александър Цветанов, съобщи, че той е здраво и доста обгрижено дете.

Тя към момента има вяра момчето да бъде намерено живо, тъй като по думите й е доста издръжливо

Александър е възпитаник в пети клас на самостоятелна форма на образование. Идва на учебно заведение всеки ден, педагозите работят с него по особено направена самостоятелна стратегия.
При нас той е под непрестанен надзор, акцентира Даскалова. По думите й Александър пристигал на учебно заведение постоянно с компаньон, който го водел за ръка, даже и в тоалетната.

Обучението се организира в една класна стая, обособена единствено за него. С момчето работел и психолог. Сашко може да написа името си, като го изписва Сашо , сподели Даскалова. По думите й той е хиперактивен , няма и не търси контакти с деца.

Много грижи поставят за момчето и бащата, и баба му, показа учебният шеф. Сашко бил постоянно с прилежно приготвена храна.

Учители от Осмо главно учебно заведение са се присъединили като доброволци в издирването на Александър.

Александър Цветанов изчезна на 11 ноември следобяд при разходка в локалната планина Голо бърдо. Оттогава издирването му не е спирало.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР