Водолази чистиха морското дъно в района на пристанище Бургас. От

...
Водолази чистиха морското дъно в района на пристанище Бургас. От
Коментари Харесай

Водолази чистиха морското дъно край Бургас

Водолази чистиха морското дъно в региона на пристанище Бургас. От морето бяха извадени най-вече битови боклуци и пластмаса, които ще се предадат за разбор. 

Близо час откакто влязоха във водата сред първо и второ корабно място петимата водолази изкараха на повърхността битови, пластмасови боклуци, стъклени бутилки, кабели. 

„ Включително намерихме и един скейтборд, което е  малко необичайно, само че по някакъв метод се е озовал на дъното. Партньорите по плана авансово бяха направили проучване на региона, нашата задача бе да извадим тези боклуци, които са открити. След това те ще им създадат съответния разбор и ще излязат със умозаключение каква е степента на замърсяване “, разказа водолазът от съдружие " Приятели на морето " Стоян Димитров.

Проучването се осъществя в шест определени полигона на Бургаския залив - пристанищата Бургас и Сарафово, акваторията на Северен и Централен плаж, Ченгене скеле и остров Св. Анастасия. Наличие на забележителен размер боклуци беше открито точно в регионите, обект на разчистване. 
Екоакцията е в границите на план на общината и университет „ Проф. доктор Асен Златаров ", финансиран по Програмата за морско дело и риболовство. Утре почистването продължава в пристанището на Ченгене скеле.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР