Водим постоянно разговори с педиатри от цялата страна, надявам се,

...
Водим постоянно разговори с педиатри от цялата страна, надявам се,
Коментари Харесай

Кметът на Враца: Правим всичко, за да заработи педиатрията от 1 септември

„ Водим непрекъснато диалози с педиатри от цялата страна, уповавам се, че с общите старания на Здравното министерство и Борда на шефовете на болничното заведение детското поделение ще проработи “. Това съобщи пред bTV кметът на Враца Калин Каменов. Той изрази задоволство, че след диалози с медицинските сестри от отделението те са декларирали, че ще се върнат на работа на 1 септември.

„ Смятам, че педиатрите се виновни хора. Те са експерти, които имат метод към децата и не мога да приема решението има за оставка “, сподели още кметът. Той изясни, че по време на диалозите, които е водил по телефона, множеството педиатри са се интересували не преди всичко от заплащането, а от това дали ще може да се образува екип.

Според него има трима лекари, които ще се върнат и ще поемат част от дежурствата.

Калин Каменов добави, че се надяват на позитивен излаз от обстановката и заради съществуването на контракт със столичната педиатрия, както и след диалози с педиатри от Враца, които работят в София и желаят да се върнат в града.

Той бе безапелационен, че Община Враца прави нужното, с цел да сътвори условия на лекарите – да имат жилище и да останат в града.

„ Детското поделение и различен път е затваряло за седмица. Търсим генерално решение на въпросите и повече да няма такива проблеми “, сподели кметът.

Финансовата обстановка на болница обаче остава тежка, тя има големи отговорности – 19 млн. лева Не е ясно и дали в случай че за педиатрите се обезпечат по-високи хонорари, това няма да провокира отрицателна реакция на лекарите от другите отделения.  
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР