Води се разследване във връзка със сигнал за бебе, изписано

...
Води се разследване във връзка със сигнал за бебе, изписано
Коментари Харесай

Мистерия с потрошеното бебе на 20 дни. Бащата: Треснаха вратата в болницата. Камерите били затъмнени

Води се следствие във връзка със сигнал за бебе, изписано от болничното заведение в Благоевград със строшен крайник.
Това сподели районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки. „ Разпитани са всички чиновници на лечебното заведение, които са имали контакт с детето и са полагали грижи за него “, добави той.
„ На този стадий има доста неизяснени условия “, уточни районният прокурор и добави, че все още не се открива отговорно държание на съответно лице.
Здравният посредник на община Симитли Методи Методиев сподели, че бебе на семейство от Общината е постъпило в отделението по неонатология на Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) в Благоевград на 1 април с бебешка жълтеница и лека простуда.
Детето е изписано на 5 април, като от лечебното заведение са съобщили на фамилията, че детето е с контузии. По време на престоя за лекуване, детето е превозено до столичната болница „ Пирогов “ за шиниране на крак, след което е върнато в благоевградската болница.
Директорът на МБАЛ-Благоевград доктор Огнян Митев сподели за Българска телеграфна агенция, че е безапелационен, че виновност в чиновниците няма, само че истината за случая би трябвало да бъде изяснена. Около обяд от болничното заведение ще показват пред медии документи и информация, с която разполагат по случая.
„ По случая ще стартира следствие под надзора на Районна прокуратура – Благоевград. Образувано е досъдебно произвеждане по член 134 от Наказателен кодекс – за причиняване на телесна щета заради немарливо осъществяване на отговорностите ”, съобщи за „ Струма “ ръководителят на районна прокуратура – Благоевград Борислав Ковачки.
Разпитани са чиновници на неонатологичното поделение, както и близки на потърпевшото бебе. До момента е ясно, че детето е било признато на 1 април, изработен му е обзор, при който не е имало следи от пострадвания. При следващ обзор от същата лекарка е открито, че детето има фрактура, която постанова превозването му в „ Пирогов “. Преглеждани са и камерите от отделението, които обаче се оказало, че не работят. За момента казусът е обгърнат в тайнственост и не е ясно по какъв начин е счупено крачето на роденото преди 26 дни бебе.
„ Дясното му краче е счупено на две места и е в гипс. Направихме му фотография на крачето за всеки случай при доктор Френгов, тъй като нямаме доверие на никого. От полицията ни споделиха, че ще проверяват. Ние няма да оставим нещата по този начин и ще ги съдим ”, сподели младата майка Вера.
Бащата Траян добави: „ Ние отидохме в сряда в болничното заведение с положително да питаме какво става с Боби и кой му е счупил крайници. Треснаха вратата и нищо не ни споделиха. Попитахме ги има ли камери, споделиха, че имат, само че били затъмнени. Аз се колебая, че може детето да е изпуснато ”, сподели бащата, а майка му добави: „ Това е било напън да се счупи крачето, което е със синини. Нека каже тази, която го е направила, и ние сме хора и ще разберем, само че желаеме истината… “.
Лелята пък сподели клип от телефона по какъв начин къпят бебето и то си мърда крачетата, преди да влезе в болничното заведение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР