Води се активно мероприятие срещу Продължаваме промяната - Демократична България

...
Води се активно мероприятие срещу Продължаваме промяната - Демократична България
Коментари Харесай

Време разделно. Политици от ПП и ДБ са били записвани от службите, за да се провали съставяне на кабинет

Води се интензивно мероприятие против " Продължаваме промяната - Демократична България " ( ПП-ДБ ) поради опцията да сформират постоянно държавно управление. Политици от обединението са били записвани от по време на работни срещи в Народното събрание (НС) и офисите им. Записвали са службите посредством депутата от ПП-ДБ и някогашен министър на спорта Радостин Василев . Това заяви на брифинг съпредеседателят на Политическа партия Кирил Петков .

" Използвани са записващи устройства в нашите централи и в постройките на Народно събрание, извадки от видеоразговори и телефони. Тези дейности са работа на службите и дълбоката страна за дестабилизация и неуспех на договарянията за сформиране на държавно управление ", сподели Петков.

В понеделник ПП-ДБ и ГЕРБ оповестиха, че - първите 9 месеца ще е Николай Денков от Политическа партия, а идващите 9 - Мария Габриел от ГЕРБ.

Номинираната за министър председател от ГЕРБ за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев, откакто партията ѝ завоюва най-вече гласове на изборите на 2 април. Тя обаче върна мандата несбъднат, откакто ГЕРБ се контракти за взаимно ръководство с мандата на втората политическа мощ - ПП-ДБ. Очаква се Румен Радев да го връчи на претендентът за министър председател на ПП-ДБ Николай Денков.

На брифинга в четвъртък вечерта Петков сподели, че службите - " не знаем дали Министерство на вътрешните работи, ДАНС или други " - и прокуратурата знаят, че новото постоянно държавно управление ще смени управленията им и ще направи промени.

" Службите и прокуратурата знаят, че е пристигнало време разделно. Или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България ще остане една завладяна страна ", сподели Петков.

Той уточни следствия от прокуратурата Радостин Василев като " инструмент " на службите и го дефинира като " прочувствено неустойчив политик ".

По-рано в четвъртък Василев във фейсбук профила си, че в петък ще даде конференция в Българска телеграфна агенция, на която ще разкрие " сделката " сред първите две политически сили ГЕРБ и ПП-ДБ.

Според Кирил Петков Василев се пробва да дискредитира договарянията за сформиране на кабинет, тъй като му е отказано министерско място в държавното управление с втория мандат. По думите на Петков Василев има " нереалистични упоритости " да стартира политически план, с който " да взриви страната ".

Кирил Петков сподели, че Василев се е похвалил, че за своите дейности имал поддръжка на " държавни центрове, които не желаят да бъде формирано държавно управление ".

Петков сподели, че ПП-ДБ има информация, че на оповестената конференция Василев ще показа част от записите, които съгласно Кирил Петков са манипулирани. В тях са забъркани имена на български и европейски политици за предизвикателство на интернационален дипломатически скандал.

" Над 10 часа записи са синтезирани в 4 минути с обособени изречения и думи, тъй че да могат да дадат безусловно неверните внушения. Това са изкуствено съединени думи, отвън подтекста, преднамерено подбрани за шантаж и дестабилизация ", казаи Петков.

Той не отговори на въпроса от кое място има изнесената информация.

На въпрос дали съгласно него президентът Румен Радев има роля в този сюжет, Петков сподели, че е чудноват фактът, че президентът бави връзването на вторият изследователски мандат за сформиране на държавно управление, откакто ПП-ДБ и ГЕРБ оповестиха, че са се разбрали за сформиране на държавно управление.
Кой е Радостин Василев
Преди две седмици депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев, с което даде единодушието си против него да продължи наказателно произвеждане.

През април Софийската градска прокуратура предложи основният прокурор Иван Гешев да изиска имунитета на Василев, с цел да му бъде повдигнато.

Става дума за следствие от 2022 година за негов опит да принуди посредством опасност депутатката Христинка Иванова да напусне парламентарната група на “Има подобен народ ” (ИТН) в 47-ото Народно заседание. Тогава той беше министър на спорта и дружно с няколко депутати от Има Такъв Народ се отдели от партията, откакто тя напусна обединението с Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия и остави без болшинство в Народното събрание държавното управление на Кирил Петков .

Тогава беше оповестен запис, в който се чува по какъв начин Василев убеждава депутатка от неговата листа в Плевен Христинка Иванова да не се отмята от решението си да напусне партията на Слави Трифонов. Тогава Василев отхвърли изказванията, че е употребявал опасност против нея.

Според държавното обвиняване обаче са събрани задоволително доказателства, че Василев “чрез заплашване направил опит да принуди ” Иванова обратно на убежденията и волята ѝ да напусне парламентарната група на Има Такъв Народ.

Депутатът, който по-късно се кандидатира в листите на ПП-ДБ, дефинира това като опит да бъде “политически сплашен или да бъде ударена “Продължаваме смяната ”. Василев обвърза известието на прокуратурата с позицията си в поддръжка на въвеждането на механизъм за следствие на основния прокурор. И добави, че няма никакви терзания, защото това е " някаква поредна стъкмистика " на прокуратурата.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР