Водещият експерт на САЩ по инфекциозни заболявания д-р Антъни Фаучи

...
Водещият експерт на САЩ по инфекциозни заболявания д-р Антъни Фаучи
Коментари Харесай

Д-р Фаучи предупреди за нов пик на заразени по Коледа в САЩ

Водещият специалист на Съединени американски щати по инфекциозни болести доктор Антъни Фаучи предизвести, че страната може да се сблъска с нов пик от инфектирани с Covid-19 по време и след коледните празници.

" Казахме, че такова нещо може да се случи, когато времето стартира да става студено и когато започнахме да пътуваме, и то стана ", уточни Фаучи.

Броят на инфектираните с ковид в Съединени американски щати в последните седмици доближи най-високото си ниво от пролетта насам.

Потвърдените случаи до момента са 13,3 милиона, в това число към 4 милиона, регистрирани през ноември, сочат данните на университета " Джонс Хопкинс ".

Италия заяви през вчерашния ден за нови 20 648 инфектирани с ковид и 541 смъртни случая, свързани с Covid-19. В събота бяха регистрирани 26 648 новозаразени и 686 умряли, съобщи Ройтерс.

От експлоадирането на пандемията в Италия през февруари жертвите на ковид доближиха 54 904, което я подрежда на второ място по този индикатор в Европа след Англия. Общият брой на случаите на ковид в Италия е 1, 585 милиона.

Вчерашните данни удостоверяват понижаване през последните дни на новите случаи на заразяване, отбелязва организацията.

Макар че броят на умрелите от Covid-19 в Италия е измежду най-високите в Европа, повишаването на броя на признатите в болница и в интензивните отделения се забавя, което допуска, че следващата вълна на болестта спада.

Очаква се в околните дни Италия да одобри нови ограничения за въздържане на ковид по време на коледните празници. Вестниците " Република " и " Кориере каузи сера " оповестиха през вчерашния ден, че държавното управление счита да забрани работата на заведенията за хранене на 25 и 31 декември
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР