Водещите производители на компютри и потребителска електроника HP, Dell, Microsoft

...
Водещите производители на компютри и потребителска електроника HP, Dell, Microsoft
Коментари Харесай

HP, Dell, Microsoft и Amazon също възнамеряват да преместят част от производството си извън Китай

Водещите производители на компютри и потребителска електроника HP, Dell, Microsoft и Amazon обмислят да трансферират част от производството си отвън Китай заради продължаващата комерсиална война със Съединени американски щати. Уеб порталът Nikkei заяви, че фирмите HP и Dell имат намерение да трансферират отвън Поднебесната 30% от индустриалните си мощности. Microsoft има намерение да трансферира отвън Китай част от производството на конзолата Xbox, а Amazon – на четеца Kindle и смарт колонката Echo. Очаква се към тях да се причислят Acer и ASUSTeK.

Предполагаемата причина за тези дейности са комплицираните търговски връзки сред Съединени американски щати и Китай , поради което Америка увеличи митата на Китайския внос с обща сума към $200 милиарда. Новите цени могат да понижат приходите на тези производители, а цените на смарт телефоните, преносимите компютри, конзолите и другата електроника неизбежно ще набъбнат.

Преди седмица в медиите се появи информация, че Apple има намерение да трансферира 30% от своите индустриални мощности от Китай в други страни. Знае се, че Nintendo обмисля да изнесе производството на конзолата Switch, а Гугъл към този момент изнесе отвън Китай производството на своите артикули под марката Nest. Но множеството компании както преди не престават да се стремят да оставят производството си в страните на югоизточна Азия.

Производството в Китай бе добре отработено в продължение на две десетилетия. Основните аргументи производството да е в Китай са ниските разноски за заплати и добре построената логистика. Но в този момент обстановката се трансформира и производителите просто нямат различен излаз.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР