Водещите европейски регулатори ще се срещнат през идната седмица, за

...
Водещите европейски регулатори ще се срещнат през идната седмица, за
Коментари Харесай

Европейски регулатори ще обсъждат изтичането на данни от Uber

Водещите европейски регулатори ще се срещнат през идната седмица, с цел да обсъдят проблемите с голямото приключване на данни от компанията за споделено пътешестване Uber.

Причината е скорошното разобличаване, че персонални данни от над 57 милиона акаунта са изтекли от сървърите на компанията.

Председателят на групата за отбрана на персоналните данни на жителите от Европейския съюз свика съвещание на 28 и 29 ноември. Макар че регулаторите не могат да наложат взаимни наказания, те имат пълномощието да провеждат обособени групи, координиращи следствието с националните управляващи. През май 2018 година обаче ще влязат в действие новите разпоредби за опазването на персоналните данни в Европейски Съюз и тогава регулаторите към този момент ще могат да глобяват с до 4 % от общите доходи на провинилата се компания.

“Не можем да не изразим угриженост за пробива, както и за това, че той е оповестен със закъснение”, споделя ръководителят на италианската работа за отбрана на персоналните данни Антонело Соро.

Британският му сътрудник разгласи, че приключването на данни от Uber провокира “сериозна загриженост” по отношение на политиката и етиката на американската компания. Uber явно е платила 100 000 $ на хакерите, с цел да унищожат данните като цялата интервенция е предходна без знанието на управляващите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР