Водещи световни медии отразиха новината за санкциите от американското правителство,

...
Водещи световни медии отразиха новината за санкциите от американското правителство,
Коментари Харесай

Водещи западни издания коментират американските санкции за корупция в България

Водещи международни медии отразиха новината за глобите от американското държавно управление, наложени на български жители и 64 свързани с тях компании.

Според Политико това е най-мащабното деяние на Съединени американски щати за един ден по силата на закона " Магнитски ". Широкообхватното решение е смущаващо за Европейски Съюз, защото разкрива неспособността на блока да управлява личния си заден двор поради голям брой корупционни кавги, постоянно свързани с еврофондове, които се оказват в ръцете на българската мафия и на мощни олигарси, написа още изданието.

" Дойче Веле " пък разгласява информацията на испански език. Сред глобените се откроява олигархът Васил Божков, един от най-богатите хора в България, който Министерството на финансите на Съединени американски щати упреква, че се пробва да сътвори канал за съветски политически водачи да въздейства на българското държавно управление, се споделя в обявата. Другите двама души, глобени от Министерството на финансите, са предприемачът и някогашен парламентарист Делян Пеевски и чиновникът Илко Желязков, които съгласно Съединени американски щати дават отговор за подкупи.

" Ройтерс " излага обстоятелствата от решението и разяснява: Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и немският канцлер Ангела Меркел си затваряха очите за проблемите с върховенството на закона в най-бедната страна в Европейски Съюз през последните години. Бившият министър-председател Бойко Борисов беше техен непосредствен съдружник на европейската политическата сцена в дясноцентристката Европейска национална партия и не беше подложен на критика за пропуските на страната си във връзка с законността. Корупцията от дълго време е проблем в България, а мащабът на корупционните кавги през последната година разкри по какъв начин олигархичната мафия дейно е превзела страната и упражнява надзор посредством институции като правосъдната власт, службите за сигурност и медиите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР