Водещи световни медии не бяха допуснати днес на официалното представяне

...
Водещи световни медии не бяха допуснати днес на официалното представяне
Коментари Харесай

Без водещи световни медии на представянето на новото ръководство на ККП

Водещи международни медии не бяха позволени през днешния ден на формалното показване на новия Постоянен комитет на Политбюро на китайската комунистическа партия (ККП), съобщи ДПА.

Журналисти от Би Би Си, "Икономист ", "Файненшъл таймс ", "Гардиън " и "Ню Йорк таймс " не бяха позволени на събитието, за разлика от доста други непознати медии, заяви в декларация в Twitter Клубът на задграничните репортери в Китай. "Трудно е да не се направи изводът, че тези медии не бяха позволени, с цел да се насочи обръщение ", написа клубът в декларацията. "Да се употребява достъпът на медиите като инструмент за наказване на публицисти, чиято работа китайските управляващи не утвърждават, е жестоко нарушаване на правилата на свободата на словото ", гласи декларацията.

Кореспондентката на Би Би Си в Китай Кари Грейси съобщи, че не е била обявена публична причина, само че "неофициално на публицистите е било казано, че повода е методът, по който отразяват събитията ". Президентът Си Цзинпин сподели пред публицистите, участвали на представянето, че не са нужни "щедри хвалби ", само че че са добре пристигнали "за обективно отразяване и градивни оферти ", прибавя Българска телеграфна агенция.

По-рано форумът преизбра президента Си Цзинпин за водач на ККП. 64-годишният политик обаче наруши традицията и не уточни собствен наследнически. Според Ню Йорк таймс с жеста си лидерът на най-голямата по население страна в смета е дал поръчка, за ръководство и след втория си мандат, който изтича през 2022 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР