От утре ни очаква топло и слънчево време, прогнозира в

...
От утре ни очаква топло и слънчево време, прогнозира в
Коментари Харесай

Георги Рачев: Очаква ни топло и слънчето време утре, от неделя - валежи

От на следващия ден ни чака топло и слънчево време, предвижда в ефира на " Тази заран " по БТВ климатологът Георги Рачев. Очаква се в неделя следобяд да нахлуе леден фронт, който още веднъж ще донесе дъжд, само че ще задържи температурите присъщи за месец май. В понеделник и вторник също има възможност от превалявания, само че не толкоз проливни ", посочи проф. Рачев.

„ В София сутринта в събота ще бъде хладна. През деня обаче слънцето ще се появи, а температурите ще доближат 20 – 21 градуса. В сряда чакаме 24 градуса. Дъждът през днешния ден ще завърши до часове. До тази вечер и в Родопите ще спре да вали. ", уточни още климатологът. 

„ През миналите дни целият сектор под река Дунав беше обиден от по този начин наречения стационарен фронт. При него нито топлият, нито студеният въздух съумява да надделее, което провокира мощни превалявания на едно и също място в продължение на доста време. ", сподели професорът. 

По думите му това донесло проливни дъждове на доста места в Северозападна България.

" В Оряхово са паднали 80 литра на квадратен метър. Във Видин – 65 литра. Не съществува канализация, която да поеме повече от 40 литра вода на квадратен метър. Затова и в Плевен се стигна до наводнения. Там релефът е подобен, че от високите квартали водата се стича в ниското, в централната част на града ", разясни той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР