Водещи кардиолози от Клиниката по кардиология на болница Токуда ще

...
Водещи кардиолози от Клиниката по кардиология на болница Токуда ще
Коментари Харесай

Безплатни прегледи на пациенти с хипертония в Токуда и ВМА

Водещи кардиолози от Клиниката по кардиология на болница " Токуда " ще правят безвъзмездни профилактични прегледи във връзка Световния ден за битка с хипертонията - 17 май.

Прегледите са ориентирани към пациенти с хипертония. За такива се считат хора със стойности на систолното налягане (горна граница) и диастолното (долна граница) над границата 140/90. Повишените стойности би трябвало да бъдат измерени в няколко поредни дни, в цялостен покой.

Прегледите ще се извършат на датите 17.05., 31.05., 7.06. и 14.06. от 14 до 17 ч. , след авансово записване всеки работен ден сред 8 и 12 часа на телефон 02/ 403 44 15

Безплатната консултация ще включва обзор от експерт, премерване на кръвното налягане и рекомендации за лекуване, когато това се постанова.

По данни на Европейска сърдечна асоциация, над милион са хипертониците у нас. При хипертонията (високо кръвно налягане) артериите са сложени под непрекъснато напрежение от силата на изпомпване на кръвта в тялото. Това усилва риска от увреждане на жизненоважни органи и може да докара до миокарден инфаркт, сърдечна непълнота, бъбречна непълнота или загуба на зрението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР