Водещи експерти от цял свят предупреждават, че може би ще

...
Водещи експерти от цял свят предупреждават, че може би ще
Коментари Харесай

K-19 настъпва с невиждана сила! Министър Сербезова разкрития кога ще има нова вълна

Водещи специалисти от целия свят предизвестяват, че може би ще има нова вълна през есента. Независимо дали това ще се случи или не – ние сме длъжни да създадем всичко допустимо за уязвимите групи, тъй че те да бъдат имунизирани “.

Това сподели по време на откриването на стратегия на БЧК за разширение на имунизационния обсег в страната и подкрепяне на най-засегнатите от вируса общности министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова.

„ Важно е да не стопираме да приказваме по тематиката за имунизациите против COVID-19, тъй като вирусът не си е тръгнал. Въпреки че от първи април към този момент не живеем в обстановка на изключителна епидемиологична конюнктура, коронавирусната зараза е към момента тук. Сега е времето да сме виновни.

Това, върху което ние поставихме акцент, е да съберем на едно място цялата налична информация за имунизациите, поднесена на българските жители на понятен език. Чрез акцията разпространяваме мненията на водещи медицински експерти за приложението на имунизациите при хора с разнообразни типове болести.

В рамките на акцията „ Плюс мен “ организирахме и редица полемики за изгодите от имунизациите измежду работещи в центровете за незабавна здравна помощ в цялата страна, общопрактикуващи лекари, здравни посредници “, сподели проф. Сербезова.

„ Ключова е работата с уязвимите групи от обществото и имам вяра, че плануваните в двете акции ограничения ще убедят повече български жители да се защитят от тежкото протичане на вируса “, добави проф. Сербезова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР