Водещата световна социална медия Фейсбук (Facebook) отбеляза по-силен от очакваното

...
Водещата световна социална медия Фейсбук (Facebook) отбеляза по-силен от очакваното
Коментари Харесай

Ръст на приходите на "Фейсбук" с 48% до 26,17 млрд. долара през първото тримесечие



Водещата международна обществена медия " Facebook " (Facebook) означи по-силен от предстоящото растеж на приходите през първото тримесечие вследствие на по-високи рекламни разноски на бизнеса предвид на стръмното увеличение на онлайн трафика по време на коронавирусната пандемия.

Фейсбук Inc. разгласи в сряда, че приходите на компанията за първото тримесечие са нарастнали с 48% през тримесечието до 31-ви март, достигайки 26,17 милиарда $, до момента в който осредните упования на Уолстрийт бяха за доходи в размер на 23,67 милиарда $.

В същото време чистата облага на медийния колос скочи с 94% до 9,5 милиарда $, или по Щатски долар 3,3 на акция по отношение на облага за едвам 4,9 милиарда $, или по $1,71 на акция през първото тримесечие на 2020 година

Активните консуматори на Фейсбук пък скочиха през първите три месеца на годината с 10% до 2,85 милиарда, оправдавайки упованията на анализатори и икономисти.

" Имахме мощно тримесечие, защото помогнахме на хората да останат свързани и на бизнеса да пораства. Ще продължим да влагаме нападателно, с цел да доставяме нови и значими прекарвания през идващите години, в това число в по-нови области като разширената и виртуална действителност, търговията и стопанската система на създателите ", съобщи след представянето на финансовия доклад основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг.

Компанията Фейсбук разгласи, че чака повишаване на приходите от реклама през цялата 2021 година, като общият растеж на приходите ще остане постоянен или умерено интензивен.

Силният финансов доклад способства за растеж на акциите на софтуерния колос с близо 6% към 325 $ за акция след края на постоянната търговията на Уолстрийт.

Графика на акциите на Фейсбук / $



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР