Водещата младежка политическа организация у нас се включи в Световния

...
Водещата младежка политическа организация у нас се включи в Световния
Коментари Харесай

Младежите на ДПС в акция за деня на почистването

Водещата младежка политическа организация у нас се включи в Световния ден на почистването, оповестиха от офиса на евродепутата от Движение за права и свободи Илхан Кючюк.

Структури на организацията от цялата страна предизвикаха почиствания в своите райони. Заради създалата се обстановка, провокирана от COVID–19, ръководителят на младежите от Движение за права и свободи Илхан Кючюк прикани по-рано през днешния ден във своя фейсбук профил всички искащи да се включат в акцията, посредством дребни фамилни акции за разчистване и облагородяване тук-там покрай дома и обичаните кътове за отдих.

Евродепутатът взе присъединяване в акцията на World Clean Up Day от град Дулово, където с още симпатизанти и доброволци дадоха положителния образец и почистиха кътчета в града.

Историята на Световния ден за разчистване води началото си от дребната европейска страна Естония, където през 2008 година 50 000 души, обединени с една обща цел, се заемат да изчистят цялата страна единствено за пет часа. Днес World Clean Up Day е гражданско придвижване, сплотяващо 180 страни и милиони хора по целия свят за разчистване на планетата в един ден.

Години по-късно елементарният акт на разчистване се трансформира в действие, която свързва хората и групите, които другояче в никакъв случай не биха мечтали да работят за една и съща цел. Гражданско общество, държавни управления и световни корпорации, дами в Саудитска Арабия, хора, които се опълчват на войната в Йемен и Сирия, мюсюлмани, евреи, индуси и християни, мъже и дами, деца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР