Водещата финтех компания от сектора на небанковото кредитиране Credissimo първа

...
Водещата финтех компания от сектора на небанковото кредитиране Credissimo първа
Коментари Харесай

Credissimo отлага вноските на всички свои клиенти, засегнати от коронавируса

Водещата финтех компания от бранша на небанковото кредитиране Credissimo първа взе решение да поддържа своите консуматори, като промени периодите по заемите си в тяхна изгода.

"Като неразделна част от финансовия бранш в България, ние от Credissimo осъзнаваме своята основна роля в поддръжката на необятен кръг от хора. Взехме решението да подкрепим своите консуматори, като променим периодите по заемите си в интерес на клиентите, наранени от рецесията от COVID-19 ", се споделя в известието на компанията.

Мерките на Credissimo включват отсрочване на вноските за всички клиенти, които са наранени от пандемията, включително: всеки болен от COVID-19, всеки останал без работа или в неплатен отпуск по време на изключителното състояние. Мерките ще бъдат прилагани въз основата на даване на документ, удостоверяващ основанието за отсрочване на вноските и ще бъдат налични за клиентите, които са изплащали постоянно заемите си до въвеждането на изключителното състояние.

"В тези дни на тествания, компанията ясно удостоверява уговорката си, както към своите клиенти, по този начин и към цялото българско общество, като поема своята част от товара по превъзмогване на следствията от COVID-19 ", показват от небанковата кредитна институция.

Освен облекченията за клиентите, директно наранени от актуалната изключителна обстановка, Credissimo стартира благотворителна акция, в границите на която подарява сума от всяка платена вноска по заем, като по този метод компанията и всеки клиент дружно дават своя принос в поддръжка на битката с пандемията.

В настоящите условия на нужда от обществено разграничаване, само бизнес моделът на Credissimo е безвреден - заявяването, одобряването, усвояването на сумите и погасяването на заемите се реализира напълно безконтактно и онлайн, без да се постановат визити по домовете от консултанти или вървене до офиси, твърдят от финтех компанията.

От Credissimo приканват всички компании, представители на небанковия финансов бранш, да последват образеца им, като приложат нужните ограничения в интерес на клиентите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР