Водеща тема в излизащите днес столични вестници е тържественото откриването

...
Водеща тема в излизащите днес столични вестници е тържественото откриването
Коментари Харесай

Преглед на печата

Водеща тематика в излизащите през днешния ден столични вестници е тържественото откриването на обновената желязна черква " Свети Стефан " в Истанбул от българския министър председател Бойко Борисов и турския президент Реджеп Ердоган.

" Монитор " цитира думи на Борисов, който споделя: " Трябва да подобрим връзките сред Европейски Съюз и Турция ". Вестник " 24 часа " прецизира, че българският министър председател е отправил апел връзките сред Брюксел и Анкара да се възстановяват до равнището отпреди 2015 година. " Ердоган изиска ремонт на всички джамии у нас " е заглавието, с което излиза дненият брой на вестник " Дума ". " Труд " цитира думи на турския президент, който декларира, че " днешният ден е подобен, че цяла Европа ще види по какъв начин една християнска и една мюсюлманска страна са образец за приемливост ".

Към другите тематики в печата:

В изявление за вестник " 24 часа " вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов оповестява, че се разисква закупуването на два хеликоптера за медицински цели. На въпрос за напрежението в управническата коалиция той разяснява, изтъквам, " не е ужасно, че имаме разлики с ГЕРБ, и между тях - трите партии в Обединените патриоти " и прибавя: " учим си съдружните уроци ".

Вестник " Сега " написа в заглавие на първата си страница: " Само 9 частни учебни заведения ще получават държавна дотация през 2018-а ". Това е станало ясно от листата на частните образователни заведения, които от началото на тази година ще получават средства за прехрана на учениците си по сходство на децата в общинските и държавните школа. Частните детски градини, които се включват в системата на държавното финансиране, пък са 5 на брой, добавя изданието.

" 600 нарушители са на улицата ", оповестява вестник " Земя ". От изявление на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БТВ, представено от изданието, излиза наяве, че над половината от наказаните лица, които би трябвало да влязат в пандиза, са в неопределеност. Цветанов е показал още, че разчита на локалните управляващи за информация и сигнали, на които Министерство на вътрешните работи да реагира.

" Масово ни пробутват китайски сребърни бижута с ниско качество. Родните търговци не внасяли самия метал, а напряко подготвени произведения. Това е декларирал за " Монитор " ръководителят на Съюза на златарите в България Димитър Алексиев ". По думите му бижутерите залагали на този импорт, тъй като в Китай трудът е по-евтин и това фрапантно смъква крайната цена на накита. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР