Воденият от Пламен Константинов Локомотив Новосибирск е новият волейболен шампион

...
Воденият от Пламен Константинов Локомотив Новосибирск е новият волейболен шампион
Коментари Харесай

Тимът на Константинов е шампион на Русия

Воденият от Пламен Константинов Локомотив Новосибирск е новият волейболен първенец на Русия. Тимът на българина заслужи купата за първи път в историята си, откакто шампионатът беше преустановен поради ковид. Решението беше подкрепено от 13 от 14-те клуба в Суперлигата. Федерацията реши класирането от постоянния сезон да бъде взето за извънредно, макар че плейофите към този момент бяха почнали.

Гибона стана първият български волейболен треньор, спечелил купата в влиятелното състезание на Русия, където рядко залагат на непознати експерти, изключително при мъжете.

Локомотив стана първенец, тъй като е първи от постоянния сезон, а финалната шестица трябваше да играе точно в Новосибирск, само че поради ковид вътрешните полети бяха неразрешени. Тимът на Гибона има 47 т., с 3 пред Зенит Казан, в който играеше Цветан Соколов. Седми с 26 т. приключи Енисей Красноярск с Тодор Скримов, а Газпром-Югра Сургут с Теодор Салпаров остана на девето място с 21 т.

Шампион при дамите е Динамо Казан, където до неотдавна игра Елица Василева.

Константинов е измежду претендентите за предстоящ селекционер на националния тим на Иран. Спрягат се още Радостин Стойчев, който води италианския Калцедония (Верона) и италианският експерт Лоренцо Бернарди, сега без клуб. Това твърди известният колумнист Джан Лука Пазини в блога си.

В Иран освободиха черногореца Игор Колакович, който класира отбора за Олимпиадата в Токио 2020, само че след отлагането й за 2021 година контрактът му изтече и не бе възобновен.

Преди години Стойчев водеше публични договаряния да поеме националния отбор на " персите ", само че до контракт не се стигна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР