Водата на фонтана Треви в Рим отново почервеня, след като

...
Водата на фонтана Треви в Рим отново почервеня, след като
Коментари Харесай

Фонтанът Треви в Рим почервеня

Водата на фонтана " Треви " в Рим още веднъж почервеня, откакто мъж изля багра вътре, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Полицията незабавно задържа виновника - Грациано Чекини, италиански художник на свободна процедура. Той оцвети с багрила туристическата атракция от 18-и век и преди 10 години.

" Изминаха 10 години от първата акция " Фонтан " Треви " и за това време малко неща се трансформираха, а някои даже се утежниха. Рим постоянно е бил огледало на протичащото се в страната, а през днешния ден градът гасне, дремещ в личната си тиня и корупция ", написа мъжът във Facebook.

Художникът твърди, че акцията му цели да " разсъни душите " и да покаже, че Рим е " жив и подготвен още веднъж да стане столица на изкуството ". Той увери, че употребяваната от него багра няма да навреди на паметника.

През 2007 година Грациано Чекини изля алена багра във фонтана " Треви " в символ на митинг против кинофестивал в Рим. По думите на мъжа за организацията били изхарчени 15 милиона евро, като 2,5 милиона от тях отишли за настаняване на гостите.

Вчера стартира 12-ото издание на римския кинофестивал в италианската столица. Сред гостите му са режисьорите Дейвид Линч, Ксавие Долан, Дейвид Финчър и артистът Иън Маккелън.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР