Водачите на Да, България и ДСБ Христо Иванов и Атанас

...
Водачите на Да, България и ДСБ Христо Иванов и Атанас
Коментари Харесай

Иванов и Атанасов по терлици при премиера

Водачите на " Да, България " и ДСБ Христо Иванов и Атанас Атанасов изненадващо са провели едночасова среща с ръководителя на ГЕРБ и министър председател Бойко Борисов. Това заяви уеб сайтът " Блиц ", представен от „ Правен свят “. Първият разгласява и папарашки фотоси на Иванов и Атанасов, снимани на ул. " Секвоя " в столичния квартал " Бояна ". Председателите на двете извънпарламентарни партии са пристигнали с такси, а последните метри до държавната резиденция на Борисов минали пешком.

Срещата се организира единствено няколко часа след появяването на някогашния министър председател Иван Костов в ефира на бТВ. В изявление, наподобяващо повече на монолог, Костов се оплака от инспекция на Национална агенция за приходите, която открила, че фамилията му има проблем с доказването на произхода на над 400 000 лева В продължение на повече от половин час Иван Костов нападна главно прокуратурата и най-много номинацията на Иван Гешев за идващ " обвинител №1 ".

На фона на нападките против държавното обвиняване, Костов бе повече от угодничав по въпроса за актуалното ръководство на Борисов, а даже и го похвали за положителната работа на приходните организации.

Друг значителен миг от изявлението на Костов бе този, че той на процедура призна, че е идеолог и наставник на обединяването " Демократична България ", с официални водачи Иванов, Атанасов и Владислав Панев от " Зелено придвижване ", който е прочут повече като някогашен чиновник на Иво Прокопиев.

Срещата на Борисов с някогашния министър на правораздаването във второто му държавно управление Христо Иванов и с някогашния му съдружен сътрудник в предходния парламент Атанас Атанасов, сигурно е засегнала стартиралата процедура по желание на основен прокурор, въпреки нито един от събеседниците да няма право да се намесва в нея. Партиите - " Да, България " и ДСБ по невиждан метод проведоха политическа офанзива в опит да опорочат процедурата, която е напълно в пълномощията на Висшия правосъден съвет (ВСС) и на президента. Именно партиите на Иванов и Атанасов, дружно с наемници на укриващия се в Белград Цветан Василев, стоят зад митингите против Иван Гешев. Борисов към този момент е сбит по тематиката, въпреки в предишното да е признавал, че точно кръговете, стоящи зад Христо Иванов са създали вероятен избора на Лозан Панов за ръководител на Върховния касационен съд, а на Калоян Топалов за ръководител на Софийския градски съд.

Каква е повода Борисов още веднъж да отвори обятията си за Христо Иванов и за Атанас Атанасов към момента не е известно. Фейсбукът на Борисов не е документирал диалозите, последната обява на Иванов е от 6 август, а на Атанасов от вторник преди обяд, когато е споделил неизвестен материал на издание на Иво Прокопиев против концепцията на Иван Гешев. Изданията, които обичайно служат като ПР-агенции на " Да, България " и ДСБ, за момента мълчат за ходенето на крайници на Иванов и Атанасов при Борисов и възможните тематики, които са обсъждали.

" Тази заран ГЕРБ и Съюз на демократичните сили оповестиха предизборно съглашение в наличието на Йорданка Фандъкова. Почти е несъмнено, че неин главен конкурент ще бъде Мая Манолова. Не е загадка, че Манолова ще търси поддръжка измежду костовистите и последователите на " Да, България ", откакто разгласи публично кандидатурата си за конкуренцията в София при започване на септември ", написа уеб сайтът " Гласове ", който позволява, че Иванов, Атанасов и Борисов са правили секрети сделки за локалните избори.

" Почти несъмнено е, че хората на Костов са търсили метод да се върнат във властта през задния вход, откакто са усетили неустойчивостта в " Обединени патриоти ". На този стадий не е ясно какво им е дал отговор министър председателят, само че е кристално ясно, че възможна конвенция сред остатъците от " Агнешките главички " и ръководещата партия би била пагубна за България ", разяснява и първоизточникът на информацията - уеб сайтът " Блиц ".

При това тайното посещаване на Христо Иванов и Атанас Атанасов на крайници при Бойко Борисов не в Министерския съвет, а тихомълком в държавната резиденция в " Бояна ". Това влиза в остро несъгласие с общественото говорене на двамата политици. Макар, че не за първи път Иванов и Атанасов ще претърпят цялостна промяна. И за двамата важи правилото, че когато не са част от ръководството на Бойко Борисов, те го нападат и даже заплашват с следствия, а когато станат част от властта, било като министър или като ръководител на комисия на Народното събрание, стартират да акцентират достиженията му като най-дълго управлявалия министър председател от началото на Прехода, който съгласно Иван Костов не бил престъпен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР