Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович не получи

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович не получи
Коментари Харесай

Шок! Изритват Джокович от Австралия. Сърбия е бясна

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович не получи позволение от локалните управляващи да влезе в Австралия и няма да може да играе на първия за годината шампионат от Големия Шлем.

Както е известно Джокович бе арестуван на летището в Мелбърн, поради неверна виза, в която не е включено “медицинско изключение” за липса на сложена ваксина. След това той бе заключен под защита в стая на летището, телефонът му бе иззет и бе разпитван над 3 часа от локалните управляващи.

В последна сметка държавното управление на щата Виктория отхвърли да одобри визата на сърбина и не му разреши да влезе в страната.

Австралия ще депортира международния номер едно в света на тениса с претекста, че сърбинът, който е антиваксър, не е извършил строгите условия за влизане в страната по време на пандемията, и не е имунизиран, съобщи Франс прес.

Джокович не можа да даде документ за цялостна имунизация или здравно доказателство че е освободен от ваксина по медицински аргументи. Тенисистът кацна в Мелбърн, с цел да отбрани купата си на Australian Open.

Сърбинът обаче може да остане под карантина, с цел да апелира решението.

Президентът на Сърбия Александър Вучич пък съобщи, че ще вземе всички ограничения, с цел да спре издевателството над Ноле от австралийските управляващи. "Казах на нашия Новак, че цяла Сърбия е с него и че нашите управляващи вземат всички ограничения, с цел да спрат издевателството на най-хубавия тенисист в света в най-кратък период. В сходство с всички правила на интернационалното обществено право Сърбия ще се бори за Новак Джокович, за правдивост и истина. Иначе Новак е мощен, какъвто всички го познаваме ", показа Вучич в обществените мрежи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР