Водачът в световната ранглиста Новак Джокович спечели първата си титла

...
Водачът в световната ранглиста Новак Джокович спечели първата си титла
Коментари Харесай

Новак Джокович спечели първата си титла за годината

Водачът в международната класация Новак Джокович завоюва първата си купа за 2022 година

Сърбинът победи на шампионата на клей в Рим от " Мастърс 1000 " с победа на финала над Стефанос Циципас - 6:0, 7:6(5) за час и 38 минути. За Джокович това е 87-ма купа в кариерата и шеста в италианската столица.

Ноле беше праволинеен в първия сет, в който даде едвам 10 точки на противника си и осъществя три пробива от пет благоприятни условия.

Доста по-оспорван се оказа вторият сет. В него Циципас първи направи пробив и поведе с 3:1 гейма, а по-късно и с 5:2.

Джокович обаче съумя да върне брейка в деветия гейм, след което и да докара частта до тайбрек. В него Джокович направи два минипробива против един за Циципас, като вторият от тях бе за победната точка за 7:5.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/Джокович Рим 2022 1000 победи АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

За успеха си в Рим Джокович ще вземе 1000 точки. Той ще запомни шампионата и с друго - успеха на полуфинала над Каспер Рууд беше под номер 1000 в професионалната му кариера.

Той стана едвам петият в историята, записал такова достижение. Лидер е Джими Конърс с 1274, следван от Роджър Федерер - 1251, Иван Лендъл - 1068 и Рафаел Надал - 1051. След края на мача сърбинът получи торта с цифрата 1000, изписано върху глазурата.

" Бях единствено фен, когато Роджър и Рафа завоюваха хилядните си победи. Чаках с неспокойствие и аз да стигна до това достижение ", сподели Джокович в изявление на корта.

За сърбина това бе едвам петият шампионат през годината, бъдейки неимунизиран не можа да играе на Откритото състезание на Австралия и на два Мастърса в Съединени американски щати. Сега му следва да пази купата си на " Ролан Гарос ", който стартира в неделя.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР