Водачът на основната опозиционна партия в Турция - Народнорепубликанската партия

...
Водачът на основната опозиционна партия в Турция - Народнорепубликанската партия
Коментари Харесай

Опозиционен лидер ядоса Ердоган. Каза кога ще го свали от власт

Водачът на главната опозиционна партия в Турция - Народнорепубликанската партия (НРП) - предвижда, че избори ще има през септември, девет месеца по-рано от плануваните постоянни избори, защото счита, че държавното управление няма да се оправи с икономическата обстановка, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Моята прогноза е, че изборите ще се състоят през септември ", съобщи водачът на НРП Кемал Кълъчдароглу в телевизионно изявление.

Президентските и парламентарни избори са планувани за юни 2023 година Президентът и ръководител на ръководещата Партия на справедливостта на развиването Реджеп Тайип Ердоган твърди, че няма да има предварителни избори.

Кълъчдароглу съобщи, че опозицията ще смъкна актуалното държавно управление, като завоюва идните избори. На въпрос кой ще бъде претендент за президент на опозиционния алианс, той сподели, че това ще се реши от всички участващи в Народния алианс партии - НРП, Добра партия, Демократична партия и Партия на щастието.

" Нашият претендент ще се бори против изпълнителната президентска система ", уточни още Кълъчдароглу.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР