Водачът на ЛЕВИЦАТА!“ във Враца Валери Жаблянов събра четири общини

...
Водачът на ЛЕВИЦАТА!“ във Враца Валери Жаблянов събра четири общини
Коментари Харесай

Валери Жаблянов събра четири общини на дискусия за бъдещето и развитието на Северозапада 

Водачът на „ ЛЕВИЦАТА! “ във Враца Валери Жаблянов събра четири общини – Враца, Мездра, Хайредин и Роман - на полемика за бъдещето на българското ляво и развиването на Северозапада. 

Днес „ ЛЕВИЦАТА! “ е групировката, която ще повлияе върху посоката на политическият развой в България, означи Жаблянов.

„ Тук сме да покажем пред българското общество една нова и в това време, опитна политическа мощ, която си е сложила амбициозната задача не просто да попада в българската политика, да участва в Народното Събрание и да влезе в хрониките на нашата Родина. Поставили сме си за задача да повлияем върху посоката на политическият развой в България. За възобновяване на парламентарната народна власт и на конституционния ред и разделянето на управляващите. „ ЛЕВИЦАТА! “ е инструментът за действителната, вероятната обществена правдивост в нашето общество, учредена на държавността и суверенитета на българските държавни и политически решения “. 

В полемиката във Враца присъединяване взеха и представителите на управлението на „ ЛЕВИЦАТА! “, изявени имена от Българска социалистическа партия, поддръжката си съобщи президентът Георги Първанов.

Изявеният социалист и дълготраен депутат от Враца Георги Божинов изрази наслада, че през днешния ден „ ЛЕВИЦАТА! “ в региона води точно Валери Жаблянов: 

„ За мен е същинско наслаждение, че лидер на листата на „ ЛЕВИЦАТА! “ във Врачанска област е същински социалист. Идейно квалифициран, национално виновен, уважаващ и ценящ хората! 

Моето политическо сърце и мисъл са в ляво. Желая горещо триумф на новата групировка, в която съм вложил доста вяра и упования. Надявам се незабавно след тези избори в Българска социалистическа партия да настъпят дълбоки и основни промени. Истинска Българска политическа левица без социалистите, може би е допустима, само че няма да бъде толкоз ефикасна, колкото е нужна на България. 

Вярвам, че „ ЛЕВИЦАТА! “ няма да се предлага да бъде патерица на този или оня десен или фиктивен центрист “.
„ ЛЕВИЦАТА! “ дава на обществото истината, съобщи Румен Петков. „ Тази истина от която всеки жител има потребност. Сигурно обществото има потребност и от шпек колбас и от лютеница, само че ние сме гарантите, че ще дадем на обществото истината. Ще дадем на обществото решенията и гаранциите, че в идващият парламент няма да допуснем обединението на войната да продължи да издевателства върху българите, обществото ни като цяло и мизерстващата ни страна. 

В наше лице има воля за истина. В наше лице има уместност и честност, в наше лице има воля за потребление на всички благоприятни условия, както в страната, по този начин и в страните членки на Европейски Съюз. Казвам това с гордостта на човек, който е част от „ ЛЕВИЦАТА! “. С волята и силата, която имам ще направя невъзможното хората да схванат “. 

Татяна Дончева разяснява с подигравка изречения от рода на „ Българска социалистическа партия са оригинала, а „ ЛЕВИЦАТА! “ - ментетата “. „ Когато някой, ползвайки се с особеното доверие на Иван Костов, приватизираше външнотърговски сдружения, а ние бяхме замеряни с домати и нас, нищо, че преди малко бяхме станали депутати, ни се искаше пояснение за ръководството на Жан Виденов. Ние нито сме избягали от урагана от камъни, нито сме хвърляли камък по Жан Виденов, отчитайки още доста исторически действителности, които се бяха случили тогава. Ние преживяхме времена на остро опълчване вътре на самата левица. Всеки от тук стоящите опитни и мъдри хора, има своят взор върху историята, своите пояснения. Тази рецесия се преодоля, тъй като смятахме, че даже да нямаме еднообразно схващане за нещата, когато нямаме еднообразно отношение, идентична усещане на протичащото се, ние сме работили доброжелателно и с мисъл за партията и за хората, които са в нея и към нея “. 

Президентът Георги Първанов уточни, че обществено – политическата конюнктура в България го е подтикнала да се върне интензивно в политическия живот. „ Като гледах какво се случва последните две години, признавам, че не устоях и се върнах. Аз считам, че „ ЛЕВИЦАТА! “ е единствено една стъпка към огромното обединяване на българската левица. Разбира се, когато се случат на „ Позитано “ съответните промени. Казвам на „ Позитано “, не споделям в Българска социалистическа партия, тъй като в Българска социалистическа партия социалистите са узрели за това, което би трябвало да се случи. Много неща се споделиха по време на цялата акция, само че ще кажа, че не одобрявам изказванието, че ние се опитваме да цепим огромната партия. Много хора си мислят, че гласоподавателите са крепостни. Че те са един път вечно обвързани с една или с друга групировка. Ти би трябвало да работиш всекидневно. Да убеждаваш, да печелиш. Да разширяваш въздействие. Ако по този начин с обети, със заклинания ще пазим територията на левицата, няма да имаме огромен триумф “. 

 

 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР