Внезапно е починал известният германски комик с български корени Мирко

...
Внезапно е починал известният германски комик с български корени Мирко
Коментари Харесай

Намериха мъртъв германски комик от български произход

Внезапно е умрял известният немски комедиант с български корени Мирко Нончев. Новината бе доказана от неговият управител Бертрам Ридел.

" Потвърждаваме гибелта на нашия другар и член на фамилията. Семейството моли за схващане в тези сложни времена ", споделя Ридел за вестник „ Билд “.

Не се оповестява повода за гибелта на комика. От полицията в Берлин оповестиха, че „ актьорът е открит мъртъв в жилищен блок в петък след обяд “.

Нончев стана прочут в Германия с присъединяване си в комедийното шоу " Ер Те Ел Сатърдей Найт “ през 90-те години на предишния век. Участвал е в голям брой игрални филми, измежду които с огромна известност е киноверсията на приказката „ Седемте джуджета “. Изпълнявал е функции и в известната немска престъпна поредност „ Местопрестъплението “.

Мирко Нончев е роден през 1969 година в Източен Берлин. Баща му е българският музикант Васко Нончев, а майка му е немска журналистка. По предпочитание на родителите си в началото учи за механик, само че през 1989 година стартира да се изявява на сцената като бийтбоксер и брейктанцьор дружно с групата „ Даунтаун лирикс “. През 1993 година става част от екипа на новото комедийно шоу на Ер Те Ел.

Нончев е притежател на едни от най-престижните немски телевизионни награди „ Бамби ” и наградата на Баварската телевизия. Баща е на две дъщери.

Последното присъединяване на Нончев беше в комедийния формат на „ Амазон Прайм Видео “ – „ Ласт уан лафинг “, и следва да бъде излъчен снимания с него сезон през 2022 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР