Внезапни бури на Балканите отнеха живота на най-малко 3-ма души. Мощни

...
Внезапни бури на Балканите отнеха живота на най-малко 3-ма души.
Мощни
Коментари Харесай

Внезапни мощни бури отнеха живота на най-малко трима души в Хърватия и Словения

Внезапни стихии на Балканите лишиха живота на минимум 3-ма души.

Мощни стихии, последвали поредност от извънредно горещи дни, провокираха същински безпорядък в Хърватия и Словения. Силните ветрове и проливни дъждове връхлетя Хърватия и Словения, като умъртви и рани няколко души.

Бурята е втората в границите на два дни, която връхлита двете страни след поредност от извънредно горещи и сухи дни.

Бурята стартира към 16 часа, след ненадейно притъмняване.

Поройният дъжд сътвори неочаквани наводнения, а мощен вятър връхлетя Загреб. Бурята спря градския превоз, провокира спирания на електрозахранването и остави улиците блокирани от паднали дървета. Всички линии на незабавните служби в Загреб, от пожарните служби до незабавна помощ, са заети поради огромния брой позвънявания ", сподели кметът на града Томислав Томашевич и прикани жителите да се обаждат единствено при положение на заплаха за живота и последна нужда, до момента в който обстановката не се стабилизира.

Според информация на пожарните служби западната част на града е останала без електричество. Движението в засегнатите столични квартали е прекратено. Има отнесени от вятъра ламаринени покриви и паднали дървета. Бурята е достигнала и град Карловац, югозападно от столицата. Съобщава се за вреди по колите и прозорците, няма информация дали е прекратено електричеството.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР