Внасянето за искане на освобождаването на главния прокурор е важна

...
Внасянето за искане на освобождаването на главния прокурор е важна
Коментари Харесай

Ново 20! Христо Иванов не иска само отстраняването на Гешев, дължал лично извинение на г-жа Габриел

Внасянето за искане на освобождението на основния прокурор е значима политическа поръчка, която се употребява с моята поддръжка.
Така съпредседателят на Демократична България Христо Иванов разяснява в коридорите на Народното събрание предлагането на еврокомисаря Мария Габриел правосъдният министър да внесе във Висш съдебен съвет искане за премахване на основния прокурор Иван Гешев.
„ Гешев към този момент евентуално е непоносим и за тези сили, които до неотдавна го крепяха на поста. Много е значимо да сме сигурни, че не става дума просто за освобождение на един човек, който е достигнал своята полза от дълго време.
Защото, в случай че на мястото на Гешев бъде назначен някой с профила на Сийка Милева, това няма да е някаква основна смяна.
Пример давам. Въпросът е каква е концепцията на госпожа Габриел и на политическа партия ГЕРБ за това да променим прокуратурата, Висш съдебен съвет и цялата система, която прави допустима освен Гешев, само че и преди него Цацаров и Филчев. Аз съм в очакване да чуя концепциите на ГЕРБ и госпожа Габриел за промените “, акцентира той.
Припомняме, че до неотдавна приоритет номер едно на Иванов бе промяната на Гешев, което не бе изрично обвързвано с огромна и всестранна правосъдна промяна, за която приканват от други политически обединения.
Съпредседателят на „ Демократична България ” разяснява и неуспеха на срещата за договаряния за кабинет с Мария Габриел, на която от обединението ПП-ДБ не се явиха. „ Най-вероятно дължа на госпожа Габриел персонално опрощение. Редно беше на тази среща да участват всички водачи.
Тази тематика в сряда беше повдигната от мен. Не знам за какво нещо, което беше въпрос на естествена съгласуваност, се трансформира в обществен сюжет.
Надявам се, че такава среща ще има, тъй като моята позиция е, че това не би трябвало да бъде протоколна среща, на която да изрецитираме някакви неща за пред медиите. Не мисля, че би трябвало да се отхвърляме от напъните да има държавно управление в България ”, безапелационен бе той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР