Внасяме в прокуратурата сигнал срещу финансирането на НПО и медии

...
Внасяме в прокуратурата сигнал срещу финансирането на НПО и медии
Коментари Харесай

Костадинов захваща акция срещу Америка за България

Внасяме в прокуратурата сигнал против финансирането на Неправителствени организации и медии от фондация " Америка за България ", оповестиха на конференция от управлението на " Възраждане ". Материалите са 358 страници и съдържат данни за грантовете, които са получавани у нас през последните 15 години, настояват от партията.

Според водача на групировката Костадин Костадинов става дума за медийна и политическа корупция, която визира националната сигурност. По думите на юрист Росен Рашков и екипа му, който е подготвил материалите за внасяне в държавното обвиняване, приблизително на година са били раздавани по 20 млн. лева на година за развиване в областта на медиите, правораздаването, изборите и образованието.

" Вече може да се каже, че разполагаме с цялостен свод от материали и информация за метода, по който е построена тази комплицирана октоподоподобна или дървовидна конструкция, окопала се на всички равнища в българската страна, като стартираме от администрацията и минем през всички останали равнища на българските чиновнически служби и стигнем до така наречен неправителствени организации, които като почнем да се разчепкваме в техния произход, откриваме, че те не са неправителствени. Те са държавни, на американското държавно управление, и построяват сътрудници за въздействие в нашата страна ", съобщи Костадинов, представен от БНР.

Той добави, че " Възраждане " са превели, приспособили към българското законодателство и синхронизирали с европейското американския закон за регистрация на непознатите сътрудници, който планува непоколебим режим за регистрация на фондации и неправителствени организации, получаващи финансиране извън. Костадинов изясни, че не са го внесли в 47-то Народно събрание, тъй като знаели, че никой няма да го поддържа.

Според него медиите в България са се трансформирали в радиоточки на избрани политически сили или в рупори на политическите ползи на непознати посолства, осведоми Българска телеграфна агенция. Става въпрос за вмешателството във вътрешните ни работа от страна на непознати фондации, уточни Костадинов.

Американският закон, по чийто пример е писан този на " Възраждане ", работи от 1939 година до през днешния ден и се споделя Закон за регистрация на непознатите сътрудници. Той е преведен, приспособен към потребностите на българското законодателство. Синхронизиран е с всички останали български и европейски закони, тъй като България е член на Европейски Съюз и българските закони няма по какъв начин да опонират на общоевропейското законодателство, сподели водачът на " Възраждане ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР