Вместо с цветя и рози, новият премиер академик Николай Денков

...
Вместо с цветя и рози, новият премиер академик Николай Денков
Коментари Харесай

Напрежение в Министерски съвет. Денков скастри служебния премиер

Вместо с цветя и рози, новият министър председател учен Николай Денков бе посрещнат от досегашния министър-председател Гълъб Донев с една заповед, който къса всякаква опция за последователност.

Церемонията по приемането на новата власт ускори всички опасения, че войната сред новия и остарелия кабинет занапред ще се разгаря.
-->
" С горделивост и огромно задоволство предаваме ръководството на страната на постоянното държавно управление ", съобщи Гълъб Донев. По думите му държавното управление дава вяра, че ще бъдат решавани главните проблеми пред българските жители и бизнес. Тази вяра може да прерасне в доверие и сигурност, в случай че продължите да работите за решение на всички наболели проблеми и стратегически цели, сподели още Донев.

Докато служебният министър председател обясняваше заслугите на министрите си, новият министър председател стоеше притихнал.

Когато пристигна неговия ред, учен Денков съобщи: “Аз съм прочут с това, че в МОН направих всичко допустимо да има последователност. Това е разбирането ми за политика. Ще опитам и в този момент, доколкото мога. Не разбирам за какво трябваше да бъдат освободени всички зам.-министри, това не разрешава да имаме последователност ”.

По-рано през днешния ден една от последните заповеди на Гълъб Донев бе точно да освободи всички зам.-министри.

Няма нищо по обикновено от това Народното събрание да избере постоянно държавно управление. Изненадан съм за какво това може да е проблем за партиите, само че също и за някои институции, каквато беше президентството.  Призивът ми е с този нов кабинет да забравим за тези страсти и негативизъм и по този начин, както сме се клечи да създадем по този начин, че да работим за жителите и бизнеса, сподели Денков.

Не разбрах какъв е смисълът да бъдат освободени всички заместник-министри през днешния ден, което явно основава проблем и не оказва помощ да имаме последователност както по целите, по този начин и по ежедневните действия ”, сподели още новият министър председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР