Вместо паметникът да бъде демонтиран, той се оказва реставриран Паметникът

...
Вместо паметникът да бъде демонтиран, той се оказва реставриран Паметникът
Коментари Харесай

„Съветската армия освободителка“ се завърна в центъра на София

Вместо паметникът да бъде демонтиран, той се оказва реставриран

Паметникът на руската войска в центъра на София освен не се обрисува да бъде изместен, а даже върви към реституция. Възстановена е плочата с надпис „ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА ОТ ПРИЗНАТЕЛНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД “.

Припомняме, че през февруари тя, който разгласи, че написаното е неистина. Това стана мотив в подтекста и на предизборната обстановка тогава водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да задейства общинските си съветници в София. Тогава те предложение от 2020 година на представители на „ Демократична България “ да се задължи кметицата Йорданка Фандъкова да започва процедури по демонтажа и преместването на паметника в Музея на социалистическото изкуство.

Оттогава обаче, наподобява, няма развиване в тази посока, както можеше и да се допусна.

Нещо повече, през днешния ден от БСП-София се похвалиха с възобновяване на разрушената плоча.

Изпълнихме обещаното - плочата на Паметника на Съветската войска е възобновена, съобщи ръководителят на столичната организация на Българска социалистическа партия Иван Таков.

Така Паметникът на монументът може да посрещне празничния 9-ти май освежен и измит , показват от пресцентъра на групировката.

„ Надявам се да не бъдат позволени нови вандалски прояви. И оттук насетне да мислим дружно с Областната администрация и със Столична община по какъв начин да ремонтираме и да укрепим изцяло монумента , разяснява Иван Таков. - Това място е обичано на столичани от всички възрасти и би трябвало те да бъдат спокойни, когато го посещават. “
 Иван Таков (вдясно) и негови съратници се щракнаха с възобновената плоча  Така изглеждаше паметникът през април (снимка: Лъчезар Лисицов)

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР