Вместо обособяване на карантинни хотели от съюза на туристическия бизнес

...
Вместо обособяване на карантинни хотели от съюза на туристическия бизнес
Коментари Харесай

Банско: Хотелите ни да са за възстановяване след К-19

Вместо отделяне на карантинни хотели от съюза на туристическия бизнес в Банско оферират базата да се употребява за възобновяване на хора, преболедували Covid-19.

На работна среща, провела се в късния следобяд, хотелиерите в планинския курорт са изразили своите паники към апела да се обезпечат места за карантиниране и изолираност както на контактни с заболели от Covid, по този начин и на медицински личност

От сектора в Банско настояват, че имат надалеч по-рационална концепция, която България може да предложи на всички европейски жители, заяви  пред БНР Малин Бистрин, ръководител на Съюза на туристическия бизнес:

“Базата, която имамев района, в Банско, като цяло. Предлагаме през министерството приказвам за Министерството на туризма, като наш принципал, да се обърнем към здравните министерства, освен на България, а и на цяла Европа – рехабилитационните процеси за възобновяване на болните, преболедували Covid-19, да бъдат тук при нас. Защото имаме базата, имаме кинезитерапевти, тъй като имаме спа центрове, и тъй като планината, която е о нас, ни дава чист въздух и сила за възобновяване от тази тежка болест “.

От сектора признават, че с тази концепция ще спасят и бизнеса си, защото все още множеството хотели в зимния ни курорт остават затворени поради несигурността. Предложението ще бъде импортирано в министерството на туризма още на следващия ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР