Вместо обещаната атракционна зона с модерна яхтена марина, музеи, паркове,

...
Вместо обещаната атракционна зона с модерна яхтена марина, музеи, паркове,
Коментари Харесай

Защо Варна неможенето властва? Вижте новото бижу Галатапорт в Истанбул

Вместо обещаната атракционна зона с съвременна яхтена марина, музеи, паркове, стадиони за всеобщ спорт, варненци бяха още веднъж излъгани от управата и градът получи следващата ударна доза заведения, каквито в никакъв случай не са липсвали във Варна.

При това има и съществени подозрения по отношение на отдаването на територията на пристанището, което евентуално ще бъде обект на инспекции след рухването от власт на ГЕРБ.

А във Варна несъмнено парите не бяха проблем, а по-скоро става въпрос за едностранчив взор с липса на визия към бъдещето, а евентуално и интервенция други ползи.

С други думи неможенето е съществена причина за икономическите неволи в града и прогнозите, че в идващите години градът ще изгуби 6 % от популацията си.

В изпадналата в тежка икономическа рецесия Турция обаче неналичието на милиарди от еврофондовете не бе спънка да се оползотвори по най-хубавият метод територията на брега на Босфора.

Районът в Истанбул, който бе затворен за обществеността повече от 200 години и се простира на дължина от 1,2 км по брега на квартал „ Каракьой “ с аспект към Босфора, отвори порти и стартира да посреща туристи с упоритостта да се трансформира в едно от най-луксозните пристанища в света. Четири години лишиха на строителите да трансфорат това място освен в хубав и съвременен крайбрежен център, само че и във значима арт и шопинг дестинация, видя екип на . 

Турция е вложила близо 2 милиарда $ в този мегапроект и има упоритостта на пристанището, което и от международна класа, да посреща годишно над 1.5 милиона круизни пасажери. Галатапорт Истанбул е трансфорат в същински квартал на културата, изкуствата, извършването на покупки и гастрономията. Стотиците магнолии, маслиновите дръвчета, удобствата за отдих навън и забавните архитектурни решения бързо дават поръчка това място да стане обичано за разходки край Босфора. 

Богатите му исторически и културни институции, които се намират наоколо, ще бъдат посещавани от туристи, които минават през пристанището. Недалеч от Галатапорт се намира кулата Галата, Долмабахче, стадионът на футболния отбор на Бешикташ, комерсиалното сърце на Истанбул – спирка Еминьоню, където е Египетският пазар. Близо до Галатапорт е адресът за най-вкусната саралия в космополитния град – Karakoy Gulluoglu, която омагьосва всеки екскурзиант със сиропираните шедьоври  на Надир Гюлоглу. Очаква се новото украшение на Истанбул Галатапорт да даде сериозен подтик на туристическата промишленост и да притегля годишно 25 милиона туристи, като 1,5 милиона по вода.

Цялата публикация виж в
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР