Вместо него компанията препоръчва Word или NotepadВетеранът при текстовите редактори

...
Вместо него компанията препоръчва Word или NotepadВетеранът при текстовите редактори
Коментари Харесай

“Уморените коне ги убиват, нали”: Microsoft ще премахне WordPad 

Вместо него компанията предлага Word или Notepad

Ветеранът при текстовите редактори WordPad наподобява ще отпадне от Windows
(екранна фотография: старт меню на Windows 11)

След близо три десетилетия вярна работа, Microsoft е на път да унищожи популярнното приложение WordPad – текстовия редактор-ветеран, доставян дружно с Windows. Вместо него компанията предлага на потребителите да употребяват Word или Notepad.

WordPad към този момент не се създава и няма да получава нови функционалности или актуализации. Освен това бъдеща актуализация на Windows ще отстрани приложението от операционната система, заяви Neowin, базирайки се на актуализирана документи от Microsoft.
още по темата
Вместо WorPad софтуерният колос предлага на потребителите да употребяват Microsoft Word за документи с форматиран текст (RTF и DOC) и Notepad за документи с елементарен текст като TXT.

Преди 28 години Microsoft разгласи WordPad за правоприемник на текстовия редактор Write. Програмата стана част от Windows 95, новата операционна система на Microsoft по това време.

Оттогава WordPad участва във всяка версия на Windows, като дава на потребителите съществени благоприятни условия за редактиране на текст, с поддръжка на RTF, DOC, ODT и други известни файлови формати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР