Вместо да се борим за разширяване на влиянието делихме твърдите

...
Вместо да се борим за разширяване на влиянието делихме твърдите
Коментари Харесай

Станишев: Загубихме време във вътрешни разправии

Вместо да се борим за разширение на въздействието делихме твърдите гласоподаватели на Българска социалистическа партия. Това е уязвимост, която би трябвало да бъде регистрирана, съобщи пред кореспонденти претендентът за евродепутат от Българска социалистическа партия и водач на ПЕС Сергей Станишев

„ Преди акцията загубихме прекалено много време във вътрешни разправии. Този недостатък не беше същински поправен по време на акцията. Вместо да имаме единна акция на листата, имаше паралелни акции на претендентите. Това мъчно може да притегли периферии “, съобщи той.

„ Ако първоначално ходът да сме отвън Народното събрание изглеждаше сполучлив, то на доста места след това ми споделиха - борбата се води на тепиха. Пропуснахме опция да приказваме свястно и мощно да отправим посланията си през парламентарен надзор и диспути “, обърна внимание Станишев.

„ Искам да се обърна към гласоподавателите на Българска социалистическа партия и да им кажа да не се отчайват. Да, резултатът е разочароващ за всички нас. Не успяхме да победим ГЕРБ на тези избори, само че това не е последната борба, която водим “, разяснява той. „ Според всички изследвания ще имаме пет евродепутати, което е с 1 повече.

Най-важното е да се направи доста здравомислещ разбор на аргументите, които не ни разрешиха да спечелим тези избори, при изискване, че единствено преди месец при образуването на листата Българска социалистическа партия водеше “, изясни Сергей Станишев.

„ През 2017 година, когато още веднъж имаше обстановка доста удобна за Българска социалистическа партия, всички чакахме да спечелим тези избори, само че загубихме. Покрай положителния резултат с увеличението от 40 на 60 депутати не се направи същински разбор за аргументите за загубата “, напомни той. „ Струва ми се, че в този момент се повтаря същата обстановка, което към този момент става систематичен проблем “, разяснява Станишев. „ Имаме потребност от бърз, само че изчерпателен разбор на аргументите, които не ни разрешиха да бъдем припознати като опция на ГЕРБ на тези избори “, разгласи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР