Вместо букети - дарение. Хиляда лева дариха на Детското отделение

...
Вместо букети - дарение. Хиляда лева дариха на Детското отделение
Коментари Харесай

Младоженци се отказаха от сватбените подаръци в името на болните деца

Вместо букети - подаяние. Хиляда лв. подариха на Детското поделение в смоленската многопрофилна болница младоженци, които се лишиха от цветя в сватбения си ден.

За сватбата си Иван и Мария решили, че не желаят цветя. „ Искахме да създадем нещо положително в деня на сватбения си ден и не искахме да бъдем затрупани от букети, които трябваше да изхвърлим след една седмица. Решихме да създадем една благотворителна идея “, сподели Мария.

Утре е рожденият ми ден. Великден ще е извънредно благополучен празник, показа тя пред bTV

Двойката се среща преди осем години. Мария била ученичка, а Иван - студент. „ Запознахме се на събора на Рожен и в деня още веднъж на Рожен, взехме решение да създадем дарението. Аз съм музикант - гайдар съм, имахме присъединяване вечерта и просто на едната сцена се видяхме “, изяснява Иван. Мария добавя: „ Съвсем инцидентно “.

Сега Мария е студентка - учи фармация. Последна година е в Медицинския университет в Пловдив. Иван пък се занимава със строителство.

Двамата са дружно от шест месеца, само че ясно са разбрали, че са един за различен

„ Искахме да създадем най-милите и най-чистите душички на света - децата, щастливи и по тази причина взехме решение да е детското поделение “, изяснява Мария.

Младото семейство към този момент си мечтае за деца. „ Три деца поне… като за начало “, отбелязва Иван. 

Двойката приканват хората да вършат щедрост. „ Нека вършим повече положително на този свят “, споделя Иван.

Проектът сплоти управлението на лечебното заведение, Фондация " За положителното " и доста доброволци

Иван и Мария подариха средствата от сватбения си ден на началника на Детско поделение. „ Радвам се, че има българи, които мислят за децата ни, тъй като май оставихме детското опазване на здравето на самотек. Рядко са, уповавам се да стават от ден на ден. Искам да благодаря и на сътрудниците, които идват да оказват помощ на детско, тъй като страдаме от огромна липса на фрагменти “, споделя и доктор Емил Шалдъров, която е шеф на Детско поделение.  

„ Ние в действителност имаме потребност от сътрудници, които да дойдат тук, да специализират педиатрия, тъй като отделението ни е акредитирано. Най-важното, което вършим всички ние, е да помогнем да порастват здрави деца за България “, изяснява и някогашният народен представител доктор Даниела Дариткова, която дава наряди в клиниката.

Заради пандемията ремонтът беше пресечен

Началникът на отделението към момента не знае защо ще бъдат оползотворени дарените пари, само че сигурно ще е нещо потребно за отделението.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР