Влязохме през ГКПП Калотина и опитахме да си купим винетка.

...
Влязохме през ГКПП Калотина и опитахме да си купим винетка.
Коментари Харесай

Казва ли ти някой откъде да си купиш винетка, като влизаш през ГКПП Калотина?

Влязохме през Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина и опитахме да си купим винетка. Намерението ни беше да си я купим на бензиностанцията след пункта. Но този път ни споделиха, че не продават винетки и не знаят от кое място можем да си купим. Така връщащата се от чужбина Елица Маврова споделя пред Нова телевизия какъв конфликт е имала с българската реалност, която е позабравила.
Наблизо имало патрул на Гранична полиция, като той ги упътил да продължат към 13 километра и там отново имало бензиностанция, откъдето да си купят. Километър откакто тръгнали, хората били спрени от " полицията на АПИ " и там към този момент обяснението било – санкция от 70 лв., без значение какво споделила граничната полиция.
Семейството е пътувало с бебе, а на границата чакали 1 час. В последна сметка " БГ Тол " задържала документите на фамилията, до момента в който не заплати санкцията – макар обяснението, че хората са изпълнявали разпореждането на държавен чиновник в лицето на граничния служител на реда. По предписание, в случай че се заплаща с карта, документи не се задържат, само че в случай че е в брой, се задържат, до момента в който не бъде публикуван документ за осъществено заплащане.
Елица е женена за чешки жител и живее отдавна в Чехия. Те идват на отмора на родното Черноморие.
Отговорът на АПИ
Всеки случай за нас е значим и би трябвало да бъде тестван – и този ще бъде тестван. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина има четири места, където можеш да си купиш винетка, освен това с огромен паркинг – работят непрекъснато, изясни пред Нова телевизия проф. Олег Асенов, началник на отдел " Управление на осведомителните системи и инфраструктура " в Националното тол ръководство. В този ден са продадени хиляди винетки, ревизирал съм, посочи Асенов. По думите му, той изясни, че било значимо да си знаем както правата, по този начин и отговорностите, като не можа да посочи за какво фамилията не е било предизвестено, че на самия пункт има къде да си купиш винетка. Поръчали сме табели, сподели Асенов, откакто от думите му стана ясно, че от два месеца тези четири пункта работят.
С какво се прочу Асенов във връзка с винетките – припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР