Влизането в еврозоната изисква много сериозна подготовка, а България все

...
Влизането в еврозоната изисква много сериозна подготовка, а България все
Коментари Харесай

Какви предимства и недостатъци крие въвеждането на еврото у нас

Влизането в еврозоната изисква доста сериозна подготовка, а България към момента не е подготвена. Това разясниха икономисти пред NOVA NEWS.

„ За да имаме някакви изгоди от един сходен съюз, всяка една страна би трябвало да бъде близка по икономическо развиване и стопански фундаменти с останалите сътрудници. Именно затова България има доста да догонва. Много работа има и от позиция на институции, и от позиция на конкурентоспособност ”, разяснява икономистът Владимир Сиркаров.

Идеята на влизането в еврозоната би трябвало да е България да има по-добър стопански напредък и стандартът на живот да се покачва.

„ Когато нямате работеща стопанска система, нещо, което да върти машинката и да генерира доходи в стопанската система, няма от кое място да връщате заемите. Българинът създава 55% от това, което създава междинният европеец. Не, тъй като е ленив и не знае по какъв начин да работи, а е въпрос на организация ”, изясни доцент Григор Сарийски от Института за стопански проучвания на Българска академия на науките.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР