Влизаме ли най-после в Шенген? Въпросът пак е на дневен

...
Влизаме ли най-после в Шенген? Въпросът пак е на дневен
Коментари Харесай

Влизаме ли най-после в Шенген? ЕК се поизнесе

Влизаме ли най-сетне в Шенген? Въпросът отново е на дневен ред, откакто Европейската комисия разгласи през днешния ден желание да стартира правенето на годишни отчети за положението на Шенгенското пространство. В тактиката на Европейска комисия за подсилване на Шенген се съдържа още веднъж рекомендация Съветът на Европейски Съюз да гласоподава за приемането на България и Румъния в пространството без гранични инспекции, тъй като двете страни са изпълнили условията още преди 10 години, заяви Българска телеграфна агенция.

Приемането в Шенген на България, Румъния и Хърватия е водеща задача за нас, означи зам.-председателят на комисията Маргаритис Схинас на конференция. Последното решение не е в наши ръце, само че непрекъснато предлагаме разширение на Шенген, сподели още  той. Фактите ясно демонстрират, че трите страни са подготвени, добави Схинас.

Комисията отбелязва потребността до 2023 година осведомителните системи за ръководство на границите и за миграцията да бъдат свързани и съвместими. Предлага се в европейското законодателство трайно да залегне опцията за отделяне на така наречен зелени коридори за улеснено придвижване на артикули през вътрешните граници при положение на нови изключителни условия като днешната пандемия.

Европейска комисия ще предложи въвеждане на общоевропейски правила за полицейско съдействие и за улеснено предаването на данни за ДНК, пръстови отпечатъци и регистрация на транспортни средства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР