Властта се опитва да спре протестите на фермерите, алармират от

...
Властта се опитва да спре протестите на фермерите, алармират от
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите гневни: Забраняват ни да протестираме, защото имало грип

Властта се пробва да спре митингите на фермерите, сигнализират от Асоциацията на зърнопроизводителите. Председателят на асоциацията Илия Проданов изясни пред БНР, че на доста места кметове и полиция отхвърлят да издадат позволения за плануваните на 6 февруари митинги, като се аргументират с грипната зараза.
„ Вече от няколко места сътрудниците ми се обаждат, че са отишли да си пуснат заявките за вторник по общините и по районните ръководства на полицията и споделят, че било епидемиологична конюнктура и не можело да се организира митинг в същото време и не ни дават позволение за митинг все още, което е парадокс, тъй като първо, че ние сме на открито “, сподели Проданов, който е прочут зърнопроизводител от Бургаска област.
„ Виждате в Европа по какъв начин стачкуват хората. Ние като естествени жители желаеме да си упражним демократичното право на митинг и отиваме да си пуснем заявките. Създават напрежение, от което сега никой няма потребност. Това няма да ни спре да си създадем митинга “, изясни Проданов.
Зърнопроизводителите упорстват страната да ги компенсира с 500 млн.лева поради позволения импорт от Украйна, който по думите им съсипвал българското произвеждане. Те желаят дотация за дка.
До 10 000 декара да се получат 20 лв. на декар. От 10 до 20 000 декара стопанствата да получат за първите 10 10 000 по 20 лв., а за още над 10 000 -10 лв..
За тези с над 20 000 декара да получат единствено за площите си до 10 000 декара, а притежателите на над 20 000 декара площи да не получат подкрепяне, желаят от асоциацията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР