Властите във Варшава ще изразходват на фона на войната в

...
Властите във Варшава ще изразходват на фона на войната в
Коментари Харесай

Варшава дава 27,3 млн. евро за бомбоубежища и мерки за сигурност

Властите във Варшава ще изразходват на фона на войната в прилежаща Украйна 117 млн. злоти (27,3 млн. евро) през идващите три години за бомбоубежища, както и за други ограничения за сигурност, заяви през днешния ден столичният кмет Рафал Тшасковски, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ По лична самодейност ще предприемем инвентаризация на укритията “, съобщи Тшасковски по време на конференция. Според него подземните паркинги и спирките на метрото са измежду 7-те млн. кв. м. пространство, които може да служат като бомбоубежища в столицата.

„ 117 млн. злоти за усилване на сигурността – това са средствата за идващите две-три години и сме подготвени да отделим повече за задачата “, добави столичният кмет.

Същевременно лечебните заведения във Варшава ще бъдат готови за закани, а обществото ще бъде обучавано по какъв начин да работи при изключителни обстановки.

През 2022 година полските управляващи оповестиха, че противопожарната работа ще ревизира положението на 62 хиляди бомбоубежища по цялата страна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР