Властите във Федерална република Германия разглеждат възможността за оказване на

...
Властите във Федерална република Германия разглеждат възможността за оказване на
Коментари Харесай

Германия обмисля да окаже икономическа помощ на Турция

Властите във Федерална република Германия преглеждат опцията за оказване на изключителна финансова помощ на Анкара, защото съществуват опасения, че икономическата рецесия в Турция може да дестабилизира целия район, написа електронната версия на „ Уолстрийт джърнъл “.
Според източници на изданието високопоставени публични лица от Германия и Европейския съюз сега организират съвещания по въпроса. Разговорите са към момента на начален стадий и е допустимо да не доведат до решение за разпределяне на изключително финансиране за Анкара, съобщи БГНЕС.
Разглеждат се два разновидността: необятен пакет помощи, утвърден от всички страни членки на Европейски Съюз или по-ограничени заеми, ориентирани към излекуване на съответни сфери от стопанската система.
Берлин се притеснява, че икономическите проблеми на Турция и внезапният спад на лирата могат да повлияят отрицателно на стопанските системи на европейските страни, а също и да основат спомагателна неустойчивост в Близкия изток, а оттова и нова миграционна вълна към Европа.
Основният фактор, който оказва отрицателно въздействие на стопанската система на Турция, е напрежението в връзките със Съединените американски щати, които упорстват за освобождение на протестантския просветител Ендрю Брънсън. Анкара отхвърля да стори това, защото упреква Брънсън в поддръжка за терористични организации. В отговор Съединени американски щати вкараха наказания по отношение на двама министри от държавното управление на Ердоган и наказателни мита за турските алуминий и стомана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР