Властите в южнокорейската столица Сеул затвориха над 2100 нощни клуба,

...
Властите в южнокорейската столица Сеул затвориха над 2100 нощни клуба,
Коментари Харесай

Сеул затвори над 2100 нощни клуба

Властите в южнокорейската столица Сеул затвориха над 2100 нощни клуба, откакто бе открита връзка сред десетки коронавирусни инфекции и хора, посетили предишния уикенд сходни заведения след разхлабването на разпоредбите за обществена отдалеченост, съобщи АП.

Мерките бяха наложени през днешния ден от кмета на Сеул Пак Уон-сун, откакто държавното управление прикани увеселителните заведения в цяла Южна Корея или да затворят, или да ползват противовирусни ограничения, в това число съблюдаване на физическа отдалеченост, мерене на температура, водене на описи на посетителите и наложително носене на маски от личния състав.

Южна Корея проверява случаи на заразяване с ковид в нощни клубове в Сеул

Пак съобщи, че възбраните за посещаване на нощните клубове ще останат в действие, до момента в който градската администрация не реши, че рискът от инфекции задоволително е намалял.

Корейският център за надзор и предварителна защита на заболяванията заяви през днешния ден, че за 24 часа до среднощ през вчерашния ден са регистрирани 18 нови случая на заразяване с ковид, съвсем всички (без един) - свързани с 29-годишен мъж, посетил предходната събота три нощни клуба в сеулския регион Итеуон. Няколко дни по-късно той дал позитивна проба за ковид.

Кметът на Сеул обаче заяви, че броени часове след установяването на този инфектиран единствено в Сеул са били доказани още 16 случая и по този начин случаите, свързани с посетителите на нощни клубове, станали 40, от които 27 в Сеул.

Корейският център за надзор и предварителна защита на заболяванията, който събира данните си от управляващите по места, към този момент не може да удостовери изнесените от Пак цифри. Висш чиновник на центъра обаче изрази опасения, че посетителите на клубовете може да разпространят вторични инфекции, където и да живеят.

Броят на инфектираните може да нарасне, защото медиците се пробват бързо да открият контактите на инфектираните гости на засегнатите клубове. По думите на Пак те са се пробват да се свържат с към 1940 души, само че към този момент са съумели да доближат единствено до 637 от тях.

Южна Корея е удостоверила минимум 10 840 случая на ковид, в това число 256 смъртни. По-малкото случаи през последните седмици разрешиха да бъдат отпуснати разпоредбите за обществено разграничаване и да стартира поетапно отваряне на учебните заведения.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР